OpinOvi sulkeutuu jouluksi

OpinOven koulutusneuvonta on joulutauolla 19.12.2020-3.1.2021. Voit niin halutessasi lähettää kysymyksesi sähköpostilla opinovi.turku@te-toimisto.fi. Vastaamme kysymyksiin tammikuun alussa.

Valtakunnallinen Koulutusneuvonta palvelee puhelimitse 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15.

Rauhallista joulua!

Laivasuunnittelijan rekrykoulutus

Meriteollisuudessa on monia mahdollisuuksia!

Nyt haetaan insinöörejä, diplomi-insinöörejä ja teknikoita kouluttautumaan laivasuunnittelun asiantuntijatehtäviin. Koulutuksen toteuttavat Varsinais-Suomen ELY-keskus, TE-toimisto, kaksi kouluttajatahoa ja meriteollisuuden huippuyritykset. Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen osallistujat työllistyvät mukana oleviin yrityksiin.

Koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet meriteollisuuden suunnittelutehtäviin ja niihin työllistymiseen. Teoriajaksot suoritetaan oppilaitoksissa ja koulutukseen liittyvä työssäoppiminen tapahtuu yritysten omissa toimitiloissa. Koulutuksessa voi erikoistua kolmeen eri moduuliin: koneisto- ja runkosuunnitteluun, LVI- ja sisustussuunnitteluun tai laivasähkösuunnitteluun.

Koulutettavilta odotetaan vahvaa motivaatiota ja sitoutumista kehittymään laivasuunnittelun huippuosaajaksi. Koulutus on työvoimapoliittista ja tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Koulutuksen kesto on 4 kuukautta, hakuajat päättyvät 31.8. ja 7.9.

Koulutuskokonaisuus on sikäli poikkeuksellinen, että mukana on peräti 14 työnantajaa ja kaksi kouluttajatahoa: Meyer Turku Oy:n Laivanrakennusoppilaitos sekä useamman kouluttajan (Turun ammatti-instituutti / Turun Aikuiskoulutuskeskus / Coastal Training Center Oy) yhteistyöverkosto.  Haku jakaantuu 17:lle kurssinumerolle ja koulutuspaikkoja on peräti 82. Voit hakea useamman työnantajan koulutukseen, kolmella työnantajalla on kurssi molemmilla kouluttajilla. Pääsääntöisesti hakemus tulee toimittaa TE-palveluiden lisäksi myös työnantajalle.

Kaikki laivasuunnittelijan rekrykoulutukset (TE-palvelut.fi)

  • hakulomakkeelle kunkin koulutusilmoituksen Tiedot-välilehdeltä

Kooste työnantajista ja eri kouluttajien kurssinumeroista

Hyvä tietolähde on myös StudioPORE – Varsinais-Suomen TE-toimiston uusi palvelu, joka lanseerattiin 8.8.2018 juuri Laivasuunnittelijan rekrykoulutuksen markkinnoinnin merkeissä. Toteutamme suoria verkkolähetyksiä joita voi seurata ja kommentoida YouTube-kanavallamme. Seuraava on 22.8. klo 13, jolloin useampi tämän koulutuskokonaisuuden työnantaja pääsee ääneen esittelemään omaa tarjontaansa. Kanavalta löytyvät myös lähetysten tallenteet, joten jälkikäteenkin voi rauhassa infoon tutustua.

Tallenne Laivasuunnittelijan rekrykoulutuksen infosta 8.8.2018

  • haastateltavina kouluttajat, työnantajat, aiemmin valmistuneet, TE-toimisto, Töihin tänne -kampanja

Tästä pääset suoraan lähetykseen 22.8. klo 13-14.

Tutustu ja hae!

 

 

 

Autonrakentajien rekrykoulutus

Valmet Automotive on lähiviikkoina kiertänyt ympäri Suomea rekkakiertueella ja mukana matkassa on ollut TE-toimiston sekä Uudenkaupungin, Rauman ja Laitilan kaupunkien edustajat. Kiertue on saanut paljon näkyvyyttä mediassakin ja siksi lieneekin paikallaan kertoa vähän siitä, miten autonrakentajaksi voi kouluttautua.

Työvoimakoulutuksena on tarjolla autonrakentajien rekrytointikoulutus, joka kestää 12-15 päivää. Logistiikkaan työllistyvät henkilöt kouluttautuvat kolme päivää enemmän, koska koulutuksen aluksi suoritetaan trukkikoulutus.

Koulutuksen ajalta työttömät työnhakijat ovat oikeutettuja työttömyysetuuteen ja se on mahdollista saada korotettuna. Lisäksi hakijat saavat koulutuspäiviltä verottoman kulukorvauksen 9-18 euroa.

Ennen koulutukseen hakeutumista tulee lähettää työhakemus Opteamille osoitteessa www.autotehtaansankarit.fi. Opteam haastattelee hakijat ja ohjaa tekemään koulutushakemuksen TE-palveluiden sivuilla oikeaan aikaan.

Asutko kauempana ja mietit muuttoa lähemmäs autotehdasta?

Moni autonrakentaja on muuttanut alueelle kauempaa tai käy töissä esimerkiksi Raumalta tai Turusta käsin. Tässä muutamia vinkkejä muuttoa miettiville.

Väliaikaiseen majoittumiseen Uudessakaupungissa sopii moduuliasunnot:
http://uusikaupunki.rentalstore.fi/
http://www.rk-housing.fi/projektit/

Bussit autotehtaalle
Tehtaalle kulkee joka vuoroon bussit Porista Rauman kautta ja Turusta Laitilan kautta.

Turun linja-autoasemalta matka taittuu bussilla noin 1,5 tunnissa ja matkalta voi hypätä kyytiin Turun Länsikeskuksesta, Raision kirkolta, Hitinmäeltä, Humikkalasta, Maskun keskustasta, Nousiaisista, Mynämäeltä ja Laitilasta. Bussi on perillä tehtaalla noin varttia ennen vuoronvaihtoa.

Porin kauppatorilta lähtevä bussi matkaa 1 h 40 min ja pysähtyy matkalla Luvialla, Eurajoella ja Rauman ABC Kortelassa. Raumalta matkaan kuluu enää tunnin verran. Bussi on perillä tehtaalla noin 20 minuuttia ennen vuoronvaihtoa.

Joka vuoron jälkeen bussit kulkevat myös takaisin päin noin 15-20 minuutin kuluttua vuoronvaihdosta.

Turun bussin kuukausikortti maksaa 130 euroa tai kertamaksu on 4 euroa. Porin bussin kuukausikorttien hinnat vaihtelevat lähtöpaikan mukaan 80–170 euroa ja kertalippu on 3-6 euroa.

Busseista voit lukea lisää:
Turku: Turku-Uusikaupunki VA Express
Pori: http://bit.ly/PoriSatabus

Apua muuttokustannuksiin liikkuvuusavustuksesta
Jos muutat töiden perässä kauempaa, voit hakea liikkuvuusavustusta Kelalta tai työttömyyskassaltasi. Lue lisää esimerkiksi Kelan liikkuvuusavustuksesta kertovalta sivuilta.

Asunnot lähiseudulla

Pori, Turku ja Raisiokin ovat kaikki bussireittien varrella eli asuntoa voi katsella hieman kauempaankin.

Kysyttävää rekrykoulutuksesta? Voit ottaa yhteyttä: sirkku.hirvonen@te-toimisto.fi

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku on käynnissä 20.2.-13.3.2018

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa voivat hakea peruskoulun suorittaneet ja ylioppilaat tai lukion suorittaneet, joilla ei ole vielä mitään ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa suoritettuna. Ylioppilaat voivat hakea ainoastaan ylioppilaspohjaisiin hakukohteisiin.

Koulutuksiin haetaan Opintopolun kautta osoitteessa https://opintopolku.fi/wp/fi/
Hakea voi enintään viiteen hakukohteeseen, jotka tulee laittaa ensisijaisuusjärjestykseen. Hakemus tulee tallentaa Opintopolkuun 13.3.2018 klo 15.00 mennessä.

Tutkinnon jo suorittaneet voivat hakea ammatillisiin koulutuksiin jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Jatkuvassa haussa olevista koulutuksista saa tietoa Opintopolusta tai suoraan oppilaitoksista. Myös yhteishakukelpoiset hakijat voivat hakea jatkuvassa haussa.

Katso video ammatilliseen koulutukseen hakeutumisesta >>täältä.

 

Varsinais-Suomessa tarjolla ennätyksellisen paljon työvoimakoulutusta

1.1.2018 alkaen työvoimakoulutuksen järjestämisluvan saaneet koulutuksen järjestäjät voivat järjestää työvoimakoulutusta OKM:n rahalla. Järjestettävistä koulutuksista sovitaan alueellisesti TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa. Koulutukset tulevat hakuun http://www.te-palvelut.fi -sivuille ja opiskelijavalinnat tekee TE-toimisto. Näiden koulutusten lisäksi myös ELY-keskukset hankkivat edelleen työvoimakoulutusta, esimerkiksi ammatillista täydennyskoulutusta, rekrytointikoulutusta ja muuta yritysten kanssa yhteistyössä järjestettävää koulutusta, TEMin rahalla.

Tämän ”uusjaon” ja työmarkkinoiden positiivisen kuhinan seurauksena Varsinais-Suomessa on tällä hetkellä haussa yli sata työvoimakoulutusta ja lisää on tulossa. Koulutusta löytyy monelta eri alalta ja aina perustutkinnoista lähtien. Myös korkeakoulutetuille on tulossa hakuun vielä useita koulutuksia.

Voit hakea työvoimakoulutuksiin, jos olet työtön tai vaarassa joutua työttömäksi. Pysyt koulutustarjonnasta parhaiten kartalla tilaamalla https://koulutukset.te-palvelut.fi/ sivuilta koulutusvahdin, joka lähettää määrittelemiesi kriteerien mukaiset, hakuun tulleet koulutukset suoraan sähköpostiisi.

Varsinais-Suomen työvoimakoulutustarjonnan löydät tästä linkistä:
Työvoimakoulutustarjonta Varsinais-Suomessa