Autonrakentajien rekrykoulutus

Valmet Automotive on lähiviikkoina kiertänyt ympäri Suomea rekkakiertueella ja mukana matkassa on ollut TE-toimiston sekä Uudenkaupungin, Rauman ja Laitilan kaupunkien edustajat. Kiertue on saanut paljon näkyvyyttä mediassakin ja siksi lieneekin paikallaan kertoa vähän siitä, miten autonrakentajaksi voi kouluttautua.

Työvoimakoulutuksena on tarjolla autonrakentajien rekrytointikoulutus, joka kestää 12-15 päivää. Logistiikkaan työllistyvät henkilöt kouluttautuvat kolme päivää enemmän, koska koulutuksen aluksi suoritetaan trukkikoulutus.

Koulutuksen ajalta työttömät työnhakijat ovat oikeutettuja työttömyysetuuteen ja se on mahdollista saada korotettuna. Lisäksi hakijat saavat koulutuspäiviltä verottoman kulukorvauksen 9-18 euroa.

Ennen koulutukseen hakeutumista tulee lähettää työhakemus Opteamille osoitteessa www.autotehtaansankarit.fi. Opteam haastattelee hakijat ja ohjaa tekemään koulutushakemuksen TE-palveluiden sivuilla oikeaan aikaan.

Asutko kauempana ja mietit muuttoa lähemmäs autotehdasta?

Moni autonrakentaja on muuttanut alueelle kauempaa tai käy töissä esimerkiksi Raumalta tai Turusta käsin. Tässä muutamia vinkkejä muuttoa miettiville.

Väliaikaiseen majoittumiseen Uudessakaupungissa sopii moduuliasunnot:
http://uusikaupunki.rentalstore.fi/
http://www.rk-housing.fi/projektit/

Bussit autotehtaalle
Tehtaalle kulkee joka vuoroon bussit Porista Rauman kautta ja Turusta Laitilan kautta.

Turun linja-autoasemalta matka taittuu bussilla noin 1,5 tunnissa ja matkalta voi hypätä kyytiin Turun Länsikeskuksesta, Raision kirkolta, Hitinmäeltä, Humikkalasta, Maskun keskustasta, Nousiaisista, Mynämäeltä ja Laitilasta. Bussi on perillä tehtaalla noin varttia ennen vuoronvaihtoa.

Porin kauppatorilta lähtevä bussi matkaa 1 h 40 min ja pysähtyy matkalla Luvialla, Eurajoella ja Rauman ABC Kortelassa. Raumalta matkaan kuluu enää tunnin verran. Bussi on perillä tehtaalla noin 20 minuuttia ennen vuoronvaihtoa.

Joka vuoron jälkeen bussit kulkevat myös takaisin päin noin 15-20 minuutin kuluttua vuoronvaihdosta.

Turun bussin kuukausikortti maksaa 130 euroa tai kertamaksu on 4 euroa. Porin bussin kuukausikorttien hinnat vaihtelevat lähtöpaikan mukaan 80–170 euroa ja kertalippu on 3-6 euroa.

Busseista voit lukea lisää:
Turku: Turku-Uusikaupunki VA Express
Pori: http://bit.ly/PoriSatabus

Apua muuttokustannuksiin liikkuvuusavustuksesta
Jos muutat töiden perässä kauempaa, voit hakea liikkuvuusavustusta Kelalta tai työttömyyskassaltasi. Lue lisää esimerkiksi Kelan liikkuvuusavustuksesta kertovalta sivuilta.

Asunnot lähiseudulla

Pori, Turku ja Raisiokin ovat kaikki bussireittien varrella eli asuntoa voi katsella hieman kauempaankin.

Kysyttävää rekrykoulutuksesta? Voit ottaa yhteyttä: sirkku.hirvonen@te-toimisto.fi

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s