Ammatilliseen koulutukseen tulossa muutoksia

Hallitus on antanut esityksen uudeksi laiksi ammatillisesta koulutuksesta. Tavoitteena on, että ammatillinen koulutus pystyisi vastaamaan nopeasti työelämän muutoksiin ja osaamistarpeisiin yksilöllistämällä koulutuspolkuja. Lakiesityksen mukaan työpaikalla tapahtuvaa koulutusta lisätään palkallisen oppisopimuksen ja palkattoman koulutussopimuksen avulla. Koulutuksiin olisi jatkuva haku ympäri vuoden.

Nykyinen kolmiportainen tutkintorakenne säilytettäisiin, mutta tutkinnot olisivat laaja-alaisempia kuin nykyisin. Ne tuottaisivat jatkossakin jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.  Ammatillista koulutusta koskevat säännökset koottaisiin yhdeksi lakikokonaisuudeksi ja kaikkea ammatillista koulutusta säädeltäisiin yhdellä järjestämisluvalla. Osa työvoimakoulutuksesta siirtyisi opetus- ja kulttuuriministeriöön. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2018.

Lue lisää >>täältä.

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s